Американските дронове камикадзе Switchblade вече са в Донбас, съобщават руски специализирани

...
Американските дронове камикадзе Switchblade вече са в Донбас, съобщават руски специализирани
Коментари Харесай

Русия: Американските дронове камикадзе Switchblade вече са в Донбас |

Американските дронове камикадзе Switchblade към този момент са в Донбас, оповестяват съветски профилирани издания за защита. Според техните мнения Съединени американски щати към този момент са въоръжили управляващите в Киев за огромната борба за Донбас.

Потвърждение от страна на Украйна към момента няма.

Преди няколко дни Съединени американски щати оповестиха, че ще поддържат съпротивата на Украйна против съветския завоевател с доставка на стотици такива машини. Те са част от доставка, в която влизат и хиляди системи " Стингър " и " Джавелин ".

Днес Вашингтон разгласи и спомагателни количества Switchblade в допълнение към поредна военна помощ на стойност 800 милиона $, в която влизат и 11 бойни хеликоптера Ми-17.

Дроновете камикадзе са създадени за специфичните сили на Съединени американски щати в Афганистан и лекият им вид съставлява дребни, ръчно портативни безпилотни летателни апарати с тегло под 3 кг, в това число установката за изстрелване.

Switchblade 300 се побира в раница и се изстрелва от установка, сходна на минохвъргачка. Веднага след изстрелването те разгъват двойка крила и задвижващо витло, които разрешават на интелигентния арсенал да лети до заложената цел и да я порази посредством своята бойна глава. Целта за поразяване може да бъде заложена като GPS координати, само че дронът може да бъде воден и отдалечено, чрез вградената в главата му видеокамера.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР